Pátky jsou den, kdy roční dceru hlídá manžel a já se naplno věnuji své práci, tzn. dělám to, co nemohu dělat po večerech a v malých časových úsecích během chvil, kdy spí či se mi nevrhá do notebooku či nesápe po telefonu s nevinným výrazem a slovy „alí“. V 19:30 maraton dne, schůzek, psaní koncepčních dokumentů a vyřizování hovorů, na něž je potřeba ticho, nekončil. V tuto dobu mi jel vlak za rodinou k Plzni, jako tradičně jsem měla pocit, že ho určitě nestíhám, že kupéčko plné lidí prostě už vážně nedávám, nicméně: Časovka na konci dne vyšla, stihla jsem v 7mi minutách koupit knihu, jízdenku a stihnout vlak. Risk zmeškání jsem podstoupila kvůli knize Lean In: Opřete se do toho s podtitulem ženy, práce a vůle uspět. Sheryl Sandbergová, vrcholová manažerka Facebooku totiž vydáním této knížky přiložila dobré a výživné polínko pod oheň debaty o roli žen v byznysu i veřejné sféře a mně zajímalo proč. Při ročním dítěti a práci na plný úvazek, která se realizuje v nočních hodinách si upřímně dvakrát rozmýšlím, co čtu, proč čtu. Sheryl se rozlétla a svou knihu rozprostřela do více než 200 stran, ale diskuse kolem knihy je natolik živá, že jsem chtěla vědět, co do těch 200 stran vměstnala za moudra.

Proč je možné očekávat, že kniha bude bestsellerem i v České republice? V současné době sleduji v naší zemi zajímavý nový trend. Ambiciózní ženy, nebo spíše dívky dosahují věku třiceti let, za svůj dosavadní život měly možnost studovat v zahraničí, vydřít solidní vzdělání na prestižních univerzitách, přinést si zpět do České republiky své diplomy ve zlatých tubách, naskočit do profesního života a stihnout vystoupat na vrcholové pozice v českém byznysu, v dceřiných firmách zahraničních firem. Možnosti, které má žena v České republice ve věku třiceti let jsou v Anglii nebo jiné zemi západní Evropy snem. A pro tyto dračice nyní přichází breaking point: za sebou máte moře práce, přesčasů, zdolávání překážek, získáváte pocit naplnění ze své práce, radost z tvorby nových věcí, možnosti ovlivňovat chod společnosti a zároveň touhu po rodině, dětech. Možnost pokračovat ve své kariéře nevidíte jen jako možnost svého dalšího profesního naplnění, ale jako možnost utvářet prostředí, v němž budou vyrůstat vaše děti. Proč se tedy této možnosti vzdávat a jít s davem, odsunout se za dveře svého bytu, najet na japonský model matky, tvůrkyně úspěchu svých dětí?

Osobně vidím tři hlavní důvody, které v Českém prostředí brání ženám vyjet ze stereotypu a být skvělými maminkami a využívat plně svůj potenciál ve prospěch společnosti skrze své místo v práci.

Za prvé, ne každá žena má tatínka, který plně pochopil, že děti jsou i jeho děti. A to se vším všudy- pokakanou plenou, ale i radostmi hry na pískovišti. Že starost o ně není zátěž, ale možnost a příležitost rozvíjet se spolu se svými dětmi. Být, jak zcela úžasně píše i Sheryl, partnerem v pravém slova smyslu své ženě. Tvořit tým, kdy každý člen rodiny plně prožívá radost z dětí a tvorby domova. Mám pocit, že je zde příčinou i stereotyp, že péče o dítě je „starání se o dítě“, tedy v centru je slovo „starost“. Pro všechny je ale dítě radost a je třeba si uvědomit, že nikde není psáno, že maminka má právo ji čerpat v 90% času týdne a tatínek půl hodiny večer a o víkendu. Čím méně času spolu tráví, tím měně je pro ně soužití přirozené, tím měně je těší. Je to jako s hrou na klavír- čím měně hrajete, tím měně vám to jde, tím menší chuť máte hrát.

Za druhé, ne každá žena odolá tlaku veřejného mínění, které není smířeno s tím, že Váš čas chcete věnovat věcem, které Vás naplňují a ne rutinní péči o domácnost. Najmout si paní na úklid je prostě stále tabu. Mám skvělou zkušenost s nákupy do domu, mí sousedé ovšem mají pocit, že jsem milionář, který si žije nad poměry, a dávají mi to patřičně zbaštit. Vysvětlovat, že 60 korun za donášku není ani cena benzinu, nemá význam. Tedy- pokud máte jen jedno zdraví, je třeba hledat ulehčení, kde to jde a kde neškodíte sobě ani své rodině. Pojí se s tím ale i vytrvalost při snášení pohledů okolí.

Za třetí, ne každá žena má podporu nejbližší rodiny a nejbližších přátel. I pro ty, se kterými Vás pojí nejbližší vazby Vás vnímají jako exoty, jako ty, kdo promarňují příležitost „užít si mateřství“, jsou orientovány na vlastní úspěch. Věřím, že důležitý je vnitřní klid a ten často dodává nadhled. Je dobré si uvědomit, proč se na Vás tito lidé takto dívají, jaké jsou jejich příčiny posuzování Vašeho chování. Jít k jádru věci přináší velkou útěchu, protože často zjistíte, že problém nemusí být ve Vás. Je dobré mít na paměti, že to co děláte, má vyšší smysl, ne jen hon za ziskem, ale že využíváte možnost měnit věci kolem Vás.

Děti dělají to, co vidí spíše než že by činily to, co jim nakážeme. Protože ze svých dětí chceme mít dobré osobnosti a protože slova dojímají, ale příklady táhnou, věřím, že pracovat a jít svým dětem příkladem dává smysl. Věřím, že je užitečné jim každý den ukazovat, že zatnout zuby, být disciplinovaný a mít nasazení pro to, co dělám, dává smysl. Sheryl, název Vaší knihy je úžasný- ano, věřím, že klíčové pro dobrou matku je opřít se do toho a mít vůli uspět. Jako matka i jako tvůrce naší společnosti.