Sheryl Sandberg velmi efektivně rozhýbala otázky genderu, uplatnění žen v byznysu, jejich naplnění role matek i profesionálek. Proč vzešla nová vlna diskusí o tom, jak tyto snahy žen o hledání jejich intelektuálního naplnění a zastání krásné role maminky kombinovat a slaďovat, právě od provozní ředitelky firmy Facebook? IT průmysl se dlouhodobě potýká s nedostatkem žen nejen ve vedoucích pozicích. V roce 1991 zastávaly ze všech pracovních pozic v IT jen 37 % míst ženy. V roce 2014 je to pouze 26 %. Po deseti letech v oboru odchází čtyřicet procent žen, oproti sedmnácti procentům mužů.

Studie Thomson Reuters z roku 2013, Credit Suisse z roku 2005 a 2011 či například EY 2014 jasně ukazují, že firmy, v nichž jsou ženy zastoupeny ve všech složkách firemní struktury, vykazují jasně lepší ekonomické výsledky než společnosti, jimž dominují ve vedoucích pozicích muži. Je to zcela přirozené, více úhlů pohledu přináší více nápadů, lepší pochopení potřeb zákazníků (více než 70 % nákupních rozhodnutí včetně nákupu vozů činí ženy).

Takže existuje jasná potřeba – více žen v IT sektoru. Jak na to? Sheryl Sandberg se svou knihou a návaznou iniciativou ženského tmelení Lean In zoceluje ženy, které vstupují na pracovní trh a chtějí obhájit své místo na slunci i po narození potomků, necítit se frustrovaně, mít radost z obou rolí. Považuji její práci za úchvatnou a fantastickou, neboť spokojená maminka znamená spokojené dítě, rodinu a naplnění ve vlastní profesi výrazně přispívá u mnoha žen ke spokojenosti. Zabijáci žen nejen v oblasti IT jsou 4, a i když problém uplatnění žen je velmi komplexní, v žebříčku top 4 stojí: malá míra vzájemné podpory žen, silné předsudky proti ženám matkám, předsudky týkající se odborných předpokladů žen pro plnění jejich úkolů a předsudky, že vyšší pozice vyžadují maskulinní vzorce chování. Díky tomu dámy plýtvají energii na obhajování své kompetentnosti, dělají provozní práce na rozdíl od strategických činností a bohužel si často jdou po krku.

Jak vidno, spletenec předsudků je mnohem zacuckanější a brzdy v rozvoji žen v IT průmyslu nejsou jen o situaci, kdy přichází do rodiny děti. Tedy široce diskutovaný krok IT firem nabízet zmrazení vajíček svých zaměstnankyň jako firemní benefit se mi jeví jako tah zcela mimo branku. Klíčová je kvalita leadershipu. Zda leadeři firmy umí analyzovat předsudky svých kolegů, umí se k nim postavit a zejména, zda umí přicházet s konkrétními opatřeními.

Ráda bych zmínila jedno z nich, kterým je respekt k mnohovrstevné osobnosti člověka. Stereotypy jsou velmi hluboce zakořeněné a jejich změna je během na extrémně dlouhou trať. Mít je v podvědomí a být si jich vědom je důležité, ale opatření musí reagovat na to, co existuje nyní. Ještě několik generací budeme žít v systému double shift. Tedy dvojí šichty, kdy žena je primárním zajišťovatelem každodenního chodu domácnosti, péče o děti, o rodiče své i manželovy, je aktivní v komunitě + je zaměstnaná. Práce je bezesporu pro náš život a jeho naplněnost velmi důležitá, ale je jen součástí naší osobnosti, tvoří pouze jeden z aspektů naší spokojenosti. Je odpovědností leaderů vytvářet takové prostředí pro práci, které umožňuje žít spokojený a plný život i mimo práci. Ne se soustřeďovat na optimalizaci uspořádání pracovního prostoru, koordinace týmu, sledování výkonnosti.

Je třeba mít na paměti, že klíčový pro chod naší společnosti je respekt k osobnosti a potřebám volného času. Pro náš život je třeba budovat sociální vazby s přáteli, rodinou, mít koníčky, víru, volný čas. Přesčasy musí být otázkou výjimky, ne pravidlem. A pokud jsou pravidlem, pak zde máme systémovou chybu, za kterou je odpovědný leadership. Pokud se stávají přesčasy pravidlem, poté hledáme berličky jako je zmražení vajíček, odložení mateřství na dobu „po projektu“. Ale je toto normální? Je normální, aby práce měla prim před rodinným životem? Pokud ano, pak bychom měli rychle vymyslet nástroj na zmrazení psa, kterého nestíháme vyvenčit, na zmrazení maminky, které nestíháme pomoci, na zmrazení party kamarádů, se kterými nestíháme vyjet na vodu. Ale bacha, aby někdo nechtěl zmrazit Vás.